Bezelye Mezesi Tarifi

Bezelye Mezesi Tarifi Özel sofraların vazgeçilmez tatlarından biridir mezeler. Kalabalık sofralarda ve önemli davetlerde çok fazla çeşidi bulunan mezeler genellikle yapıldığı ana besin maddesine göre isim alır. Sıra dışı mezelerden biri olan bezelye mezesi son zamanlarda oldukça rağbet görüyor ve internet sitelerinden bezelye mezesi tarifi olarak aratılıyor. Bezelye seçimi yaparken mümkün olduğunca iri ve taze taneler seçilmelidir. Yapılan en büyük hatalardan biri genellikle küçük taneli bezelyelerin seçilmesidir.

Bezelye Mezesi Tarifi

Mevsiminde alınan bezelyeler buzdolabında saklanır ve istenilen zamanda ayıklanıp meze haline getirilmeye başlanır. Bezelye Mezesi Tarifi Bezelye mezesi genellikle zeytinyağı ile yapılır. Zeytinyağı ile yapılan bu mezeler oldukça sağlıklı ve hafiftir. İsteğe göre içerisinde ki malzemeler değiştirilerek daha değişik tatlar da ortaya çıkartılabilir.

Bezelye Mezesi Tarifi Malzemeleri

  • 1 avuç yeşil turşu zeytin
  • Yarım kilogram bezelye
  • 5 adet kornişon turşu
  • Dereotu
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Bezelye Mezesi Yapılışı

Mevsiminde alınan bezelyelerin haşlanması için sıcak su kaynatılır. Tencerenin içerisine bir tutam tuz atıldıktan sonra bezelyeler haşlanmaya bırakılır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve belli bir süre soğumaya bırakılır. Zeytinlerin çekirdekleri ayrılır ve küçük küçük kesilmeye başlanır. Bu işlemin ardından kornişon turşularda aynı şekilde kesilir.

Kesilen malzemeler farklı bir kap içerisine alınır ve karıştırma kabının içerisine su konulur. Dereotu ince ince doğranıp bu kabın içerisine konulur. Limonun suyu, zeytinyağı ve bir tutam tuz kabın içerisine göz kararı olarak koyulur ve birbiri içerisinde iyice karıştırılır. Tüm bu işlemlerin ardından ortaya çıkan meze şeklindeki karışım farklı bir tabağa alınır ve mümkün olduğunca soğumaya bırakılır. Soğuk olarak tüketilecek olan bu bezelye isteğe bağlı olarak balık ve tavuğun yanında da tüketilebilir. Servis işlemi sırasında beraber getirilebilir.

Tüm bu tarifin yanında ayıklanan bezelyeler isteğe bağlı olarak mutfak robotundan geçirilip bir püre haline getirilebilir. Bezelye Mezesi Tarifi Geri kalan tüm işlemler aynı şekilde tekrarlanır ve ortaya bu sefer püre halinde bezelye mezesi çıkar. Dileyen istediği şekilde yapar ve o şekilde ikram eder. Yukarıdaki tarif dört kişilik bir sofra için verilmiştir. İsteğe göre malzemeler arttırılıp daha fazla kişiye servis edilir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

İlginizi Çekebilir bu yazı ile alakalı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Bezelye Mezesi Tarifi Bezelye Mezesi Tarifi için yorumda bulun

    Bezelye Mezesi Tarifi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bezelye Mezesi Tarifi için ilk yorumu yapabilirsin.